• Opinto-ohjaajat

LVI- ja talotekniikka-ala on oiva opiskelu- ja uravaihtoehto nuorille ja  alan vaihtajille. Se tarjoaa monipuolisia töitä ja hyvät ura- ja työllisyysnäkymät. Jokainen löytää itselleen sopivan väylän kouluttautua alalle.

Talotekniikka työllistää nyt ja tulevaisuudessa

LVI- ja talotekniikka vaikuttavat vahvasti asumiseen, kiinteistöjen käyttömukavuuteen sekä ilmastonmuutokseen ja energiasäästöön. Rakennuksissa kuluu noin 40 % energian kokonaiskulutuksesta*. Ala tarvitsee tekijöitä ja vaikuttajia varmistamaan suomalaisen asumisen tason yhä pienenevällä hiilijalanjäljellä. Lisäksi suomalaisen rakennuskannan korjausvelaksi arvioidaan jopa kymmenesosa koko rakennuskannan arvosta.

LVI-asennusalalla on jo pidemmän aikaa ollut työvoimapula. Selvitysten mukaan myös suunnittelu- ja konsultointialan osaajavaje kasvaa vähintään 9 000 henkilöllä vuosina 2017-2025, joten alalla työllistyy erittäin hyvin. * Opetushallituksen osaamisen ennakointifoorumin raportin mukaan talonrakentamisen ja suunnittelun uuden työvoiman tarve on noin 49 900 henkeä 2017 – 2035. Tästä uudesta työvoimasta korkeakoulutettuja tulisi olla yli puolet (ammattikorkeakoulut 43 %, yliopistot 22 % ja ammatillisessa koulutuksessa 35 %). **