LVI- ja talotekniikka ovat vaikuttava uravalinta

Talotekniikan esiinmarssi tulevaisuudessa jatkuu entistä vahvempana. Ala työllistää nyt tuhansia ammattilaisia, ja lisää tarvitaan koko ajan, sillä tulevaisuudessa EU:n tasolta alkava ohjaus edellyttää rakentamaan sekä korjaamaan rakennuksia ympäristöystävällisesti ns. lähes nollaenergiataloiksi.

Viime vuosina LVI- ja talotekniikka-alalla onkin ollut kova pula osaavista työntekijöistä. Parhaimmista käydään kova kilpailu rekrymarkkinoilla. Alalla on siis runsaasti työpaikkoja ja työtehtävät ovat hyvin palkattuja.

LVI-alalla on tarjolla monenmoisia työtehtäviä ja urapolkuja

  • LVI-alalla työskentelee eri järjestelmiin erikoistuneita asentajia, esimerkiksi putki-, ilmanvaihto- tai lämmityslaiteasentajia. LVI-alan asentajia on myös rakennusteollisuuden, kiinteistöhuoltoyhtiöiden sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitosten palveluksessa.
  • LVI-alalla löytyy myös paljon myyntitehtäviä niin tukku- kuin vähittäismyynnistäkin.
  • LVI-suunnittelija suunnittelee rakennusten lämpö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien toimivia ja tarkoituksenmukaisia kokonaisuuksia, jotka palvelevat parhaimmalla mahdollisella tavalla rakennusten käyttäjiä.
  • LVI-tekniikan rakennusmestarit toimivat usein työmaajohtajina, työnjohtajina, asiakaspalvelutehtävissä tai itsenäisinä yrittäjinä, tai vaikkapa projektipäällikkönä.
  • Korkeakoulutetut asiantuntijat suuntautuvat usein valvonta- ja viranomaispuolelle, asiantuntijoiksi, tutkijoiksi tai opetustehtäviin.

Tutustu uratarinoihin – opiskelijat ja työuransa aloittaneet kertovat työstään ja syistä, miksi ovat valinneet juuri tämän alan.

LVI-alan kehitysnäkymät

Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen näkemyksen keskeisten ammattien kehitysnäkymistä lähitulevaisuudessa.