LVI- ja talotekniikka ovat vaikuttava uravalinta

Ala työllistää tuhansia ammattilaisia, ja lisää tarvitaan koko ajan. Viime vuosina LVI- ja talotekniikka-alalla onkin ollut kova pula osaavista työntekijöistä. Parhaimmista käydään kova kilpailu rekrymarkkinoilla. Alalla on siis runsaasti työpaikkoja ja työtehtävät ovat hyvin palkattuja.

LVI-alalla on tarjolla monenmoisia työtehtäviä ja urapolkuja

  • Eri järjestelmiin erikoistuneet asentajat: putki-, ilmanvaihto- tai lämmityslaiteasentajia. Työpaikkoia mm. rakennusteollisuuden yritykset, kiinteistöhuoltoyhtiöiden sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitokset.
  • Myyntitehtävät tukku- javähittäismyynnissä.
  • LVI-suunnittelijat suunnittelevat rakennusten lämpö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien kokonaisuuksia.
  • LVI-tekniikan rakennusmestarit toimivat usein työmaajohtajina, työnjohtajina, asiakaspalvelutehtävissä tai itsenäisinä yrittäjinä, tai vaikkapa projektipäällikkönä.
  • Korkeakoulutetut asiantuntijat suuntautuvat usein valvonta- ja viranomaispuolelle, asiantuntijoiksi, tutkijoiksi tai opetustehtäviin.

Tutustu uratarinoihin – opiskelijat ja työuransa aloittaneet kertovat työstään ja syistä, miksi ovat valinneet juuri tämän alan.

LVI-alan kehitysnäkymät

Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen näkemyksen keskeisten ammattien kehitysnäkymistä lähitulevaisuudessa.